DESSERTER MED JOEL LINDQVIST
Startdatum: 8 november, 2015
Slutdatum: 8 november, 2015
Tid: 09:30 till 16:00
Plats: Rökerigatan 4 121 62 Johanneshov
Beskrivning
Kursinnehåll:
Joel Lindqvist kommer här guida er genom sitt dessertkök som han själv beskriver som naturligt, grönt, säsongsanpassat, modernt och naturnära.
Ni kommer under dagen få laga bland annat sorbet på granskott, luftiga mousser på jordärtskocka, karamelliserade mjölkskinn, pannacotta på gräddfil och gräddglass med yuzu. Joel kommer även visa moderna uppläggningstekniker, hur man arbetar med örter och grönsaker i desserter, samt hur man kan jobba med flytande kväve.
Kursledare: Joel Lindqvist
Joel arbetar idag som Head Pastry Chef på Clarion Malmö Live. Tidigare har han jobbat mycket i Köpenhamn, på bland annat den avantgardistiska Mielcke & Hurtigkarl som dessertkock. Joel har även tävlat med Skåne Kulinar på dessertsidan och tog OS-silver i Erfurt 2012. Han är också vinnare av Kanal 5:s Dessertmästarna 2014.
Pris: 2695 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.
Arrangör
Arrangör: Restaurangakademien Adress:Rökerigatan 4 121 62 Johanneshov Telefon:08-788 03 60 E-post:[email protected] Webbplats:http://www.restaurangakademien.se
Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades. Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen. Även det ökande allmänna mat- och dryckintresset förvaltar vi genom att erbjuda högklassig undervisning till privatpersoner och att anordna företagsevents.Kategorier: Desserter.