DESSERTER MED SMAK FÖR DET SÖTA

Startdatum: 6 november, 2015
Slutdatum: 6 november, 2015
Tid: 09:00 till 16:00

Plats: Rökerigatan 4 121 62 Johanneshov

Vägbeskrivning Se stor karta

Beskrivning

Restaurangakademiens Dessertkurs med Joel Lindqvist är en ny kurs med premiär hösten 2015. Joel kommer här att guida oss genom sitt dessertkök som han själv beskriver som naturligt, grönt, säsongsanpassat och modernt.

Vi kommer under dagen att få göra flertalet olika sorbeter och glassar på vilda örter, växter och ostron. Det blir också parfait i nya former genom användandet av flytande kväve, mousser i vakuum-maskin och sifoner, såser spräckta med klorofyll och annat spännande. Joel kommer även visa moderna uppläggningstekniker och prata om hur han tänker när han kombinerar olika smaker.

DU: Befinner dig redan inom restaurangbranschen. Din inriktning och ditt stora intresse ligger hos det söta och kanske är målet att bli chefskonditor. Nu behöver du redskapen för att kunna skapa desserter som blir pricken över i:et på en fantastisk middag.

OMFATTNING: Dessertkursen omfattar en heldag mellan 9.00-16.00.

KURSLEDARE: Joel Lindqvist
Joel arbetar idag som Head Pastry Chef på Clarion Malmö Live. Tidigare har han jobbat mycket i Köpenhamn, på bland annat den avantgardistiska Mielcke & Hurtigkarl som dessertkock. Joel har även tävlat med Skåne Kulinar på dessertsidan och tog OS-silver i Erfurt 2012. Han är också vinnare av Kanal 5:s Dessertmästarna 2014.

PRIS: 2 850 kr exkl moms

Arrangör

Arrangör: Restaurangakademien Adress:Rökerigatan 4 121 62 Johanneshov Telefon:08-788 03 60 E-post:[email protected] Webbplats:http://www.restaurangakademien.se

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades. Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen. Även det ökande allmänna mat- och dryckintresset förvaltar vi genom att erbjuda högklassig undervisning till privatpersoner och att anordna företagsevents.

Kategorier: Desserter.