Hantverksbageri med Manfred Enoksson på Annas Hembageri i Mariefred
Startdatum: 7 mars, 2016
Slutdatum: 11 mars, 2016
Tid: 13:00 till 14:00
Plats: Mariefred
Beskrivning
Manfred Enoksson från Saltå Kvarn undervisar på Annas Hembageri. Kurs i fem dagar för dig som redan jobbar med hantverksbakning eller vill jobba i ett hantverksbageri. Här får du grunderna i surdegsbakning och bakning med små mängder jäst och långa jästider.
Du får bland annat lära dig hur en surdeg fungerar och hur en surdeg ska vara. Hur bakar man saftiga bröd med bra hållbarhet? Du får en förståelse om hur mjöl, salt och vatten samverkar i din deg. Du får lära dig mer om metodiskt arbete från deg till bröd.
Under de här kursdagarna får du baka ett brett sortiment av bröd, allt från mörka fullkornsbröd av råg till ljusa luftiga bröd av siktat vete. Kursen innehåller också metoder för framställning av kuvertbröd och olika sorters kaffebröd. Vi arbetar med lokalt odlat mjöl utan tillsatser.
Tider för kursen:
Måndag: 13.00–17.30
Tisdag–torsdag: 8.30–17.30
Fredag: 8.30–14.00
5 600 kr (+ moms). Lunch och fika ingår i priset. |
Arrangör
Arrangör: Eldrimner Adress:Ösavägen 30, 836 94 Ås Telefon:010 - 225 32 42 E-post:[email protected] Webbplats:Http://www.eldrimner.com
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.Kategorier: Bröd.