Du behöver:

  • 1 kg vitkål, spetskål, rödkål, kinakål, savojkål, kålrabbi eller kålrot
  • 200 gram rädisor, daikon eller rättika
  • 4-5 chili
  • 5 cm färsk ingefära
  • Skalade klyftor från en vitlök
  • 1,5 msk grovt salt
  • 1-1,5 surkålssaft eller vassle
  1. Riv eller hyvla tunt kål och rädisor. Lägg grönsakerna i en stor skål och strö över salt och häll över surkålssaften.
  2. Tvätta händerna noga och krama kålen grundligt tills den börjar vätska sig. Fortsätt tills kålen krympt till halva volymen.
  3. När det hela ser genomarbetat ut, blanda i kryddorna.
  4. Fördela grönsakerna i glasburkar med skruvlock eller konserveringsglas.
  5. Låt burkarna stå i ca 25 grader i två dagar, därefter i kylen. Kan ätas direkt, men smakerna utvecklas under lagringen. Använd kimchi som sallad, pickles, i coleslaw, till grytor och soppor.

Klicka på länken om du vill läsa mer om konservering och inläggning av grönsaker.